Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2014 YLSY – Ek Yerleştirme Sonucunda Bursluluğa Hak Kazanan Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Tercihi İşlemleri ile Diğer Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Tercihlerinin Güncellenmesiyle İlgili Duyuru

2014 YLSY – Ek Yerleştirme Sonucunda Bursluluğa Hak Kazanan Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Tercihi İşlemleri ile Diğer Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Tercihlerinin Güncellenmesiyle İlgili Duyuru

 

DİKKAT! Yurt dışı dil kursları tercihlerine ilişkin daha sonra herhangi bir değişiklik hakkı tanınmayacaktır.

 

1)  Mevcut yurt dışı dil tercihlerini değiştirmek istemeyen öğrenciler,

 

2)  Yurt içi dil kursları tercihi aşamasında İSTİYORUM seçeneğini işaretleyen öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacaklardır.

 

Ek yerleştirme sonucunda bursluluğa hak kazanan öğrencilerin yurt dışı dil başvurusu ve dil kursu tercihleri REBUS üzerinden alınacaktır. Ayrıca yurt dışı dil kurslarına ilişkin tercih işlemleri 9-13 Mart 2015 tarihleri arasında tamamlan ancak herhangi bir sebeple tercih işlemlerine katılamayan veya tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen öğrenciler için sistem yeniden açılacaktır. 

 

İşlemler iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir:

 

1)Yurt dışı dil başvurusu (16 Mart 2015 / saat 18.00 - 17 Mart 2015 / saat 21.59’a kadar)

Başvuru işlemi REBUS - Yurt Dışı Dil Başvurusu ekranından yapılacaktır. Yurt dışı dil kurslarına katılım talebi, dil öğrenimi görülecek ülke, ilgili yurt dışı temsilciliği ve dil kabul belgesinin nasıl temin edileceğine ilişkin bilgiler alınacaktır. Bu bilgilere istinaden bir sonraki aşamada dil kursları listesi açılacaktır. 

Yurt dışı dil başvurusuyla ilgili detaylar REBUS - SIKÇA SORULAN SORULAR bölümü  Yurt Dışı Dil Başvurusu Nedir? başlığı altında belirtilmektedir.

 

2)Yurt dışı dil kursu tercihi (17 Mart 2015 / saat 22.30 - 18 Mart 2015 / saat 23.59’a kadar)

Tercih işlemi REBUS - Yurt Dışı Dil Kursu Tercihi ekranından yapılacaktır. Dil eğitimini ABD veya İngiltere (İngilizce) ya da Almanya’da (Almanca) görecek öğrenciler için ilgili yurt dışı temsilcilikleri tarafından kurslar belirlenecek ve kontenjanlar öğrencilerin tercihine sunulacaktır. Bu ülkeler dışında dil eğitimi görecek öğrenciler için kontenjanlara yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

 

DİKKAT! Yurt dışı dil başvurusu ve/veya yurt dışı dil kursu tercihi aşamasında dil eğitimi görmek istemediğini belirten ya da herhangi bir tercihte bulunmayan öğrenciler, dil eğitimi haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

 

Yurt dışı dil kurslarına ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.

Yurt dışı dil başvurusu işlem basamakları için tıklayınız.

Yurt dışı dil kursu tercihi işlem basamakları için tıklayınız.

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.