Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2014 YLSY – Ek Yerleştirme Sonucunda Yurt Dışında Resmi Burslu Statüde Lisansüstü Öğrenim Görmeye Hak Kazanan Öğrencilerin Açıklanması, REBUS Bilgi Girişi ile Yurt İçi Dil Kursu Başvurusu ve Tercihi İşlemleriyle İlgili Duyuru

2014 YLSY – Ek Yerleştirme Sonucunda Yurt Dışında Resmi Burslu Statüde Lisansüstü Öğrenim Görmeye Hak Kazanan Öğrencilerin Açıklanması, REBUS Bilgi Girişi ile Yurt İçi Dil Kursu Başvurusu ve Tercihi İşlemleriyle  İlgili Duyuru

 

Ek yerleştirmeyle 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler REBUS’tan açıklanmıştır. Bursluluğa hak kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir:

 

1) Bilgi Güncelleme İşlemleri (14 Mart 2015 / saat 14.59’a kadar)

 

Bilgi güncelleme işlemleri REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi --> Bilgi Formu Girişi bölümünden yapılacaktır. Daha önce tarafınızdan girilmiş olan bilgiler gözden geçirilerek özellikle aşağıdaki bilgilerde varsa hata düzeltilmeli ve KAYDET butonu ile kaydedilmelidir.

 

a)      Yabancı dil bilgisi (Yurt dışındaki eğitim dilinin kesinlikle belirtilmesi gerekmektedir.  Sisteme girilecek yabancı dil, yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceğiniz dil olup, dil kursu tercihleriniz bu bilgi doğrultusunda yapılacaktır.) Sisteme girilen yabancı dil bilgisi daha sonra değiştirilemeyecektir. Yabancı dil bilgisi girişi yapmayan öğrenciler, yurt içi dil başvurusu ve tercihi işlemlerine katılamayacaktır.

 

DİKKAT! Türk Alman Üniversitesi adına öğrenim görecek öğrencilerin Almanca seçmeleri gerekmektedir.

 

b)     Öğrenim ülkesi (Yüklenme ve kefalet senedinizde belirtilen ülke)

 

c)      Öğrenim türü

  Yüklenme ve kefalet senedinizde;

1)      Yüksek lisans belirtilmiş ise yüksek lisans,

2)      Yüksek lisans ve doktora belirtilmişse yüksek lisans,

3)      Doktora belirtilmiş ise doktora olarak bilgi girişi yapılacaktır.

 

2) Yurt İçi Dil Kursu Başvurusu ve Tercihleri (14 Mart 2015 – saat 15.00 - 15 Mart 2015 / saat 23.59)        

 

Yurt içi dil kursu tercih işlemleri REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi --> Yurt İçi Dil Başvurusu ve   Tercihi  ekranlarından yapılacaktır.

 

Yurt içi dil kurslarına katılmak istemeyen öğrenciler,  İSTEMİYORUM seçeneğini işaretleyip seçimlerini KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir.

 

Yurt içi dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler,  İSTİYORUM seçeneğini işaretleyip dil eğitimi görülecek şehir seçimini yaparak KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir.

 

DİKKAT! Ek yerleştirmeyle yurt içi dil kurslarına katılacak öğrencilerin eğitimlerinin tamamlanma tarihleri devam etmekte olan kurslarla aynı olacaktır. Tercih işlemleri tamamlanıp kurs merkezlerine yerleştirme sonuçlarının Bakanlıkça ilanını takip eden gün öğrenciler eğitime başlayacaktır.

 

DİKKAT!

 

1- Dil kursları, öğrencilerimizin  esas öğrenim için (yüksek lisans ve/veya doktora) yurt dışındaki üniversitelerce istenen yeterli yabancı dil puanını sağlamaları amacıyla düzenlenmekte olup esas öğrenim hangi dilde görülecekse dil tercihlerinin de bu doğrultuda yapılması gerekmektedir.

 

 2- Esas öğrenimlerini (yüksek lisans ve/veya doktora) görecekleri dil ve edebiyat ile ilgili bir bölümden mezun olan öğrencilereanılan dil ile ilgili bir dil eğitimi verilmez veya bu amaçla herhangi bir ödeme yapılmaz. Bu nedenle bu öğrencilerin yurt içi ve yurt dışı dil kursu tercihlerinde İSTEMİYORUM seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir. Aksi yöndeki talepler dikkate alınmayacaktır.

 

Yurt içi dil kurlarına ilişkin detaylı bilgiler için Tıklayınız.

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.