Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2014 YLSY - Kontenjanlara Yerleşen Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Başvurusu ve Dil Kursu Tercihi İşlemleriyle İlgili Duyuru

2014 YLSY - Kontenjanlara Yerleşen Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Başvurusu ve Dil Kursu Tercihi İşlemleriyle İlgili Duyuru

 

DİKKAT! Yurt içi dil kurslarına devam eden öğrenciler, bu aşamada herhangi bir işlem yapmayacaklardır.

 

2014 YLSY kapsamında yurt içi dil kurslarına katılmayan öğrencilere -istemeleri halinde ve yeterli dil puanına sahip olmaları şartıyla- yurt dışında en fazla 6 (altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi izni (pre-sessional, zorunlu hazırlık kursları vb. programlar dâhil) verilebilecektir. Yurt dışında görülecek dil eğitimine katılmak isteyen öğrencilerin yurt dışı dil başvurusu ve dil kursu tercihleri REBUS üzerinden alınacaktır. Bu öğrencilere yabancı dil öğrenimi için ayrıca herhangi bir süre verilmeyecektir.

 

İşlemler iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir:

 

1)Yurt dışı dil başvurusu (09-10 Mart 2015)

 

Yurt dışı dil kurslarına katılım talebi, dil öğrenimi görülecek ülke, ilgili yurt dışı temsilciliği ve dil kabul belgesinin temin edilmesine ilişkin hususlar belirlenecektir. 

 

Yurt dışı dil başvurusuyla ilgili detaylar REBUS - SIKÇA SORULAN SORULAR bölümü  Yurt Dışı Dil Başvurusu Nedir? başlığı altında belirtilmektedir.

 

2)Yurt dışı dil kursu tercihi (12-13 Mart 2015)

           

Dil eğitimini ABDveya İngiltere’de (İngilizce) ya da Almanya’da (Almanca) görecek öğrenciler için ilgili yurt dışı temsilcilikleri tarafından kurslar belirlenecek ve kontenjanlar öğrencilerin tercihine sunulacaktır. Bu ülkeler dışında dil eğitimi görecek öğrenciler için kontenjanlara yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

 

Yurt dışı dil başvurusu aşamasında dil eğitimi görmek istemediğini belirten ya da başvuru işlemine katılmayan öğrenciler,dil eğitimi haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

 

ABD, Almanya veya İngiltere’de dil eğitimi görecek öğrencilerin dil kabul belgeleri ilgili yurt dışı temsilcilikleri tarafından alınacaktır. Bu ülkeler dışında dil eğitimi görecek öğrenciler dil kabul belgelerini kendileri temin edeceklerdir.

 

DİKKAT! Yurt dışında Almanca, Arapça veya İngilizce dil eğitimi görebilmek için istenen yeterli dil puanının (Bkz.2014 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu s.12) son 5 (beş) yıl içinde yapılan sınavlardan alınmış olması gerekmektedir. Yeterli dil puanını gösterir sonuç belgelerinin yurt dışına çıkmadan önce Bakanlığımıza teslim edilmesi zorunludur. Belgelerini ibraz etmeyen öğrencilerin yurt dışı çıkış işlemleri yapılmayacaktır.

 

DİKKAT! Yurt dışı dil eğitimi süresi ile pre-sessional süresinin toplamı 6 (altı) ayı geçemez. Bu nedenle yurt dışında hem dil eğitimi hem de esas öğrenim öncesinde pre-sessional eğitimi görmek isteyen öğrencilere 12 (on iki) haftayı geçmemek şartıyla, 6 (altı) aylık yurt dışı dil eğitimi sürelerinden arta kalan süre kadar izin verilebilecektir. Öğrencilerin bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. (Bkz. 2014 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu s.13)

 

NOT: Hazırlık veya pre-sessional eğitimi görecek öğrencilerin, kabul belgelerini eğitime başlamadan en geç bir ay önce ilgili yurt dışı temsilciliklerine bildirmeleri ve onay istemeleri zorunludur. Bu talepler, yurt dışı temsilciliği tarafından onaylanıp temsilcilik tarafından Bakanlığımıza sunulduktan sonra değerlendirmeye alınacaktır.

 

 

 

Yurt dışı dil başvurusu işlem basamakları için tıklayınız


 

 

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.