Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2014 YLSY - Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencilerden Ek Yerleştirme ile Kurum Kontenjanlarına Yerleşmeye Hak Kazananların Belge Teslimiyle İlgili Duyuru

2014 YLSY - Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencilerden Ek Yerleştirme ile Kurum Kontenjanlarına Yerleşmeye Hak Kazananların Belge Teslimiyle İlgili Duyuru

 

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanacak öğrencilerin kurum kontenjanlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmış olup sonuçlar ÖSYM tarafından açıklanmıştır.

Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin belge teslimi işlemleri 4-9 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. EK 1’de belirtilen belgelerin elden veya posta (iadeli taahhütlü) / kargo yolu ile en geç 9 Mart 2015 tarihi mesai saati bitimine (18.00) kadar, "T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakanlık Merkez Bina 6.Kat C Blok 06648 Bakanlıklar/ANKARA" adresine eksiksiz olarak ulaştırılması gerekmektedir. Belgeleri belirtilen süre içerisinde ulaştırmayan öğrenciler, bu yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Süre hesaplamasında Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü evrak kaydına giriş tarihi esas alınacak olup süresi geçtikten sonra ulaşan evraklar kesinlikle işleme alınmayacaktır.

REBUS’taki (Resmi Burslu Öğrenci Sistemi - http://rebus.meb.gov.tr) kişisel sayfalardan temin edilecek yüklenme ve kefalet senedi, 2014 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu Tercih Tablosundaki Adına Öğrenim Görülecek Kurumlar, Yurt Dışında Öğrenim Görülecek Alanlar ve Öğrenim Görülebilecek Ülkeler sütunları ile EK 2’de belirtilen kefalet miktarları dikkate alınarak düzenlenecektir. Yerleşmeye hak kazanılan kurum, alan ve öğrenim görülebilecek ülkelere uygun olarak düzenlenmeyen senetler kesinlikle işleme alınmayacaktır. Ülkelere göre ödenen aylık burs miktarları bilgi amaçlı olarak EK 3’te belirtilmiştir.

DİKKAT!  Yurt içi ve yurt dışı dil kurslarına ilişkin duyurular, belge teslimi ve inceleme işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacaktır.

NOT: REBUS´a girişte T.C. Kimlik numarası kullanıcı adı, T.C. kimlik numarasının ilk 8 (sekiz) hanesi şifre olarak kullanılacaktır.

İlgililere duyurulur.

EK 1- Yerleşmeye Hak Kazananlardan İstenecek Belgeler ve Açıklamaları  için Tıklayınız

EK 2- Kefillerin Durumu ve Ülkelere Göre Kefalet Miktarları   için Tıklayınız

EK 3- Ülkelere Göre Ödenen Aylık Burs Miktarları için Tıklayınız (Bilgi amaçlıdır)

EK 4- 2014 YLSY Yüklenme ve Kefalet Senedi için Tıklayınız (Örnek uygulama)

 

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.