Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2015 YLSY – BAŞVURU VE TERCİH KILAVUZU / GÜNCELLENMİŞ TERCİH TABLOSU

2015 YLSY – BAŞVURU VE TERCİH KILAVUZU / GÜNCELLENMİŞ TERCİH TABLOSU

 

   Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin hususları içeren 2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu 15 Temmuz 2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüz (http://yyegm.meb.gov.tr) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) (http://www.osym.gov.tr) internet sayfalarında yayımlanmıştır.

 

    Başvuru işlemleri ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet sayfasından 21 – 28 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

            

          2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu için tıklayınız.

          2015 YLSY Güncellenmiş Tercih Tablosu için tıklayınız.

 

     Aşağıdaki değişiklikler yapılarak 2015 YLSY Tercih Tablosu güncellenmiştir:

 

1) Ülke Bölge Çalışmaları Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Coğrafya ve Coğrafya Öğretmenliği bölümleri eklenmiştir.

 

2) Akustik ve Optik Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü eklenmiştir.

 

3) Yenilenebilir Enerji Kaynakları Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü eklenmiştir.

 

4) İnsan Beyni ve Nörobilim Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Biyoloji, Tıp, Kimya, Psikoloji, Kimya/Biyoloji Kimya, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Biyokimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği bölümleri eklenmiştir.

 

5) Müzik Eğitimi Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Devlet Konservatuvarı, Devlet Türk Musikisi Konservatuarı / Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, Türk Din Musikisi, Türk Halk Müziği, Türk Halk Müziği Çalgı Eğitimi, Türk Halk Müziği Ses Eğitimi, Türk Musikisi, Türk Musikisi Temel Bilimleri, Türk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi, Türk Sanat Müziği Temel Bilimler, Geleneksel Türk Müziği, Geleneksel Türk Müzikleri, Müzik (Piyano, Yaylı Çalgılar, Nefesli Çalgılar Ve Vurma Çalgılar, Koro, Teori-Komposizyon, Ritmik Müzik), Müzik (Piyano, Yaylı Çalgılar, Nefesli Çalgılar Ve Vurma Çalgılar,Şan, Teori-Komposizyon), Müzik Bilimleri / Müzik Bilimler, Müzik teknolojileri / Müzik teknolojisi, Komposizyon ve Müzik Teorisi / Kompozisyon ve Müzik Teorisi, Müzik Teorisi, Müzikoloji / Genel Müzikoloji, Müzikoloji ve Kompozisyon, Müzik Toplulukları, Ritmik Müzik, Teori-Kompozisyon (Müzik), Folklor ve Etnomüzikoloji bölümleri eklenmiştir.

 

6) Temel İslam Bilimleri Lisansüstü Öğrenim Grubunda ABD, İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, Kanada, İtalya, Malezya öğrenim görülebilecek ülkelere eklenmiştir.

 

7) Nükleer Enerji ve Nükleer Teknoloji Lisansüstü Öğrenim Gruplarında Rusya öğrenim görülebilecek ülkelere eklenmiştir.

         

   Adaylara duyurulur.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.