Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2015 YLSY Kılavuzu Kapsamında Tercih Yapan/Tercih Yapacak Olan Adayların Dikkatine! (28 Temmuz 2015 Tarihinde Tercih Tablosu’nda Yapılan Düzenlemeler)

2015 YLSY Kılavuzu Kapsamında Tercih Yapan/Tercih Yapacak Olan Adayların Dikkatine! (28 Temmuz 2015 Tarihinde Tercih Tablosu’nda Yapılan Düzenlemeler)

      Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin esasları içeren 2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu 15 Temmuz 2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüz (http://yyegm.meb.gov.tr) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) (http://www.osym.gov.tr) internet sayfalarında yayımlanmıştır.

        2015 YLSY Kılavuzu “Tablo 2-Tercih Tablosu” nda birtakım düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler nedeniyle, tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar tercihlerini, tercih süresi içinde (21-28 Temmuz 2015) ais.osym.gov.tr internet adresinden değiştirebileceklerdir. Bakanlığımıza veya ÖSYM’ye gönderilen düzeltme/değişiklik talepli dilekçeler işleme alınmayacaktır. Adayların tercihlerini yaparken Kılavuzda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekmektedir. Yapılan düzenlemeler ayrıca ÖSYM ‘nin (http://www.osym.gov.tr) internet sayfasından da yayımlanmıştır.

 

2015 YLSY KILAVUZU – 28 Temmuz 2015 tarihinde TERCİH TABLOSUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER için tıklayınız.

 

 2015 YLSY Tercih Tablosu’nda aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır:

 

1) Balıkçılıkta Moleküler Genetik Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Su Ürünleri programı eklenmiştir.

 

2) İktisadi Bilimler  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Aktüarya/Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Lojistik, Lojistik ve Taşımacılık, Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi programları eklenmiştir.

 

3) İşletme Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Aktüarya/Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi programları eklenmiştir.

 

4) Makine Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Tasarım ve Kontrüksiyon Öğretmenliği, Otomotiv Mühendisliği, Otomobil Mühendisliği ve Teknolojileri, Otomotiv Öğretmenliği programları eklenmiştir.


5) Nanobiyoteknolojik İlaçlar ve Tedavi Sistemleri Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Eczacılık, Klinik Veterinerlik ve Eczacılık programları eklenmiştir.


6) Su Ürünleri Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Su Ürünleri programı eklenmiştir.

 

7) Suda Biyolojik İzleme Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Su Ürünleri programı eklenmiştir. 

    

8) Tıbbi-Aromatik Bitkiler Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Klinik Veterinerlik ve Eczacılık  programı eklenmiştir. 

 

Adaylara duyurulur.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.