Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2015 YLSY Kılavuzu Kapsamında Tercih Yapan/Tercih Yapacak Olan Adayların Dikkatine! (Tercih Tablosu’nda Yapılan Düzenlemeler)

2015 YLSY Kılavuzu Kapsamında Tercih Yapan/Tercih Yapacak Olan Adayların Dikkatine! (Tercih Tablosu’nda Yapılan Düzenlemeler)

          Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin esasları içeren 2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu 15 Temmuz 2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüz (http://yyegm.meb.gov.tr) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) (http://www.osym.gov.tr) internet sayfalarında yayımlanmıştır.

         2015 YLSY Kılavuzu “Tablo 2-Tercih Tablosu” nda birtakım düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler nedeniyle, tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar tercihlerini, tercih süresi içinde (21-28 Temmuz 2015) ais.osym.gov.tr internet adresinden değiştirebileceklerdir. Bakanlığımıza veya ÖSYM’ye gönderilen düzeltme/değişiklik talepli dilekçeler işleme alınmayacaktır. Adayların tercihlerini yaparken Kılavuzda yapılan düzenlemelere ve değişikliklere dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

2015 YLSY KILAVUZU – TERCİH TABLOSUNDA YAPILAN DÜZENLEMELER için tıklayınız.

 

 2015 YLSY Tercih Tablosu’nda aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır:

 

1) Biyomedikal Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

2) Enerji Bilimi ve Teknolojileri  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

3) Enerjik Malzemeler ve Teknolojileri Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

4) Kimya Mühendisliği Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

5) Matematiksel Modelleme Yöntemi Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

6) Nükleer Teknoloji Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

7) Polimer Mühendisliği  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

8) Yenilenebilir Enerji Kaynakları Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kimya/Biyoloji Kimya ve Biyokimya programları eklenmiştir.

 

9) Çevre Düzenleme Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Şehir ve Bölge Planlama ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi/Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı programları eklenmiştir.

 

10) Havacılık İşletmeciliği Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Sivil Hava İşletmeciliği ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programları eklenmiştir.

 

11) Havacılık ve Uzay Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Uzay Mühendisliği, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Uçak ve Uzay Mühendisliği ve Uzay Bilimleri ve Teknolojisi programları eklenmiştir.

 

12) İletişim Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Reklamcılık, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Yeni Medya ve Yeni Medya ve Gazetecilik programları eklenmiştir.

 

13) İnsansız Sistemler  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Telekomünikasyon, Telekomünikasyon Mühendisliği, Elektronik, Elektronik Mühendisliği ve Mikroelektronik Mühendisliği programları eklenmiştir.

 

14) Metalurji ve Malzeme  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Seramik Mühendisliği programı eklenmiştir.

 

15) Proje Yönetimi  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programları eklenmiştir.

 

16) Robotlar ve Akıllı Sistemler  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Telekomünikasyon, Telekomünikasyon Mühendisliği,  Elektronik, Elektronik Mühendisliği ve Mikroelektronik Mühendisliği programları eklenmiştir.

 

17) Savunma Sanayi Teknolojileri  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Telekomünikasyon, Telekomünikasyon Mühendisliği, Elektronik, Elektronik Mühendisliği ve Mikroelektronik Mühendisliği programları eklenmiştir.

 

18) Toprak Bilimleri  Lisansüstü Öğrenim Grubuna başvurabilecek lisans programlarına Toprak ve Toprak Bilimi ve Tarım Kimyası programları eklenmiştir.

   

      Adaylara duyurulur.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.