Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2016 – Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme

2016 – Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme

 

1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında burslu statüde lisansüstü öğrenim görecek öğrencilerin seçimi için kurumlardan gelecek talepler doğrultusunda 2015 Sonbahar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan (ALES) sonra Bakanlığımızca kontenjanların ve başvuru şartlarının açıklanacağı duyurulmuştu.

             Bilindiği üzere 2016 Bütçe görüşmelerinin beklenilen zamanda yapılmaması, kamu kurum ve kuruluşlarına 01 Ocak - 31 Mart 2016 tarihleri arasında geçici bütçelerin tahsis edilmesi ve 2016 Bütçe görüşmelerinin Mart ayı itibariyle sona erecek olması nedeniyle YLSY kapsamında belirlenecek üniversite ve kamu kurumları kontenjanları henüz netleştirilememiştir. Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Bakanlığımız tarafından 2014 YLSY kapsamında 1391 kontenjan, 2015 YLSY kapsamında ise 1500 kontenjan ilan edilmiş olup kontenjanlara yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.  2016 Bütçesi onaylandıktan sonra kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt dışı lisansüstü eğitim için tahsis edilecek ödenek ve kontenjanlara yönelik çalışmaların tamamlanmasından ve 2016 İlkbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES) Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesinden sonra  2016 YLSY kapsamında öğrenci alımı yapılması ve en kısa sürede ilana çıkılması planlanmaktadır.

     

              İlgililere duyurulur.

Genel Müdürlük Makamı Milli Eğitim Bakanlığı 6. Kat C Blok Bakanlıklar / Ek Hizmet Binası Bursiyer Şubesi Emniyet Mh. Milas Sk. No21, Teknik Okullar Yenimahalle/Ankara - Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 , Ek Hizmet Binası (Bursiyer Şubesi) 312 413 16 25, 413 18 70

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.