Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2016 YLSY – Yurt İçinde Dil Öğrenimi Görülmeyen Dillerde (Arapça, Rusça, Fransızca, İspanyolca, Korece vb.) Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Tercih İşlemleri

2016 YLSY – Yurt İçinde Dil Öğrenimi Görülmeyen Dillerde (Arapça, Rusça, Fransızca, İspanyolca, Korece vb.) Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Tercih İşlemleri

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazanan 2016 YLSY öğrencilerine yönelik yurt içinde dil öğrenimi görülmeyen diller için yurt dışı dil tercih işlemleri 25 Eylül – 26 Eylül 2017 tarihleri arasında REBUS’tan yapılacaktır.

2016 YLSY öğrencilerinden yurt içinde dil öğrenimi görülmeyen dillerde yurt dışında dil öğrenimi görecek olanlar tercih işlemlerine katılabileceklerdir.

 

 

İşlemler

İşlem tarihleri

 

Yurt Dışı Dil Kursu Başvurusu

 

REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi -->

Yurt Dışı Dil Başvurusu

 

 - 25 Eylül 2017 Pazartesi

   Saat 16.00’dan

 - 26 Eylül 2017 Salı

   Saat 15.00’a kadar

            

               

Başvuru ve Tercih İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

 

1. Yurt Dışı Dil Kursu Başvuru İşlemleri:

1.1. Yurt dışı dil kursu başvuruları REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi --> Yurt Dışı Dil Başvurusu ekranından yapılacaktır.

1.2.Başvuru yapacak öğrenciler, yurt dışı dil öğrenimi kabullerini kendileri temin edeceklerinden REBUS üzerinden yurt dışı dil öğrenimi ülke tercihlerini yapacaktır

1.3. Yurt dışı dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler,  İSTİYORUM seçeneğini işaretleyip ülke ve temsilcilik seçimlerini yaptıktan sonra KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir.

  

Dil kursu tercihlerinde dikkat edilecek hususlar:

-Yurt dışında dil öğrenimi görülecek ülke seçildikten sonra KAYDET butonuna tıklanarak tercih kaydedilecektir.

-Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra dil öğrenimi görülecek ülke değişikliği yapılmayacaktır.

-Yurt içinde dil öğrenimi görülmeyen dillerde yurt dışı dil kurslarına katılacak öğrenciler en fazla 18 aya kadar yabancı dil öğrenimi görebileceklerdir. Bu öğrencilere herhangi bir ilave süre verilmeyecektir.

-Arapça dilinde yurt dışında öğrenim görecek öğrencilerden Ürdün haricindeki bir ülkede öğrenim görmek üzere senet teslim edenler, Bakanlığımızın Qasid Dil Kursu ile yaptığı anlaşma doğrultusunda tercihlerini Ürdün olarak yapabileceklerdir.

-Qasid Dil Kursu´nu tercih eden bursiyerlerin bilgileri Bakanlık tarafından kurs merkezine iletilecek ve kabul belgeleri kurs merkezi tarafından ilgililerin e-posta adreslerine gönderilecektir.

 

 

Not: İngilizce ve Almanca dillerinde yurt dışında dil eğitimi görmek için 2016 YLSY Kılavuzu’nda belirtilen alt sınır olan puanlara sahip olan adaylar için daha sonra duyuru yapılacaktır. Yeterli seviyede olup düzeylerini belgelendirmemiş olan adayların sınav planlamalarını bu doğrultuda yapmaları tavsiye edilir.

 

 

İlgililere duyurulur.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.