Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2017 YLSY Kapsamında Tercih Yapan/Tercih Yapacak Olan Adayların Dikkatine! Tercih Tablosunda Güncelleme Yapılmıştır.

2017 YLSY Kapsamında Tercih Yapan/Tercih Yapacak Olan Adayların Dikkatine! Tercih Tablosunda Güncelleme Yapılmıştır.

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin esasları düzenleyen 2017 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu 29 Eylül 2017 tarihinde Genel Müdürlüğümüz (http://yyegm.meb.gov.tr/) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (http://www.osym.gov.tr) internet sayfalarında yayımlanmıştır.

 

         2017 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu  “Tablo 2-Tercih Tablosu” nda birtakım güncellemeler yapılmış olup EK’teki tabloda yeşil renk ile gösterilmektedir. Bu güncellemeler nedeniyle, tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar tercihlerini, tercih süresi içinde (29 Eylül-09 Ekim 2017) (https://ais.osym.gov.tr/) internet adresinden değiştirebileceklerdir. Bakanlığımıza veya ÖSYM’ye gönderilen düzeltme/değişiklik talepli dilekçeler işleme alınmayacaktır. Adayların tercihlerini yaparken Kılavuzda yapılan güncellemelere dikkat etmeleri gerekmektedir. Yapılan güncellemeler ayrıca ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet sayfasından da yayımlanmıştır.

   

 EK:2017 YLSY – TERCİH TABLOSU GÜNCELLEMELER için tıklayınız.

 

Adaylara duyurulur.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.