Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2017 YLSY - Yurt Dışında Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Sözlü Sınav Giriş Belgeleri Yayımlanmıştır.

2017 YLSY - Yurt Dışında Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Sözlü Sınava Girmeye Hak Kazanan Adayların Sözlü Sınav Giriş Belgeleri Yayımlanmıştır.

Bakanlığımızca 1416 sayılı Kanun kapsamında verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencileri belirlemek amacıyla yapılacak sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav giriş belgeleri  Resmî Burslu Öğrenci Sistemi’nden (REBUS http://rebus.meb.gov.tr) yayımlanmıştır.

 

REBUS’a aşağıdaki bilgiler kullanılarak giriş yapılacaktır:

 

1)      Kullanıcı Adı: T.C. Kimlik numarası,

2)      Şifre: T.C. Kimlik numarasının ilk 8 (sekiz) hanesi.

 

Not:  Resmî bursluluk hakkı kazanılana kadar şifre değişikliği yapılmamalıdır.

 

Sözlü sınav 14-24 Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara Başkent Öğretmenevi’nde yapılacaktır. Başkent Öğretmenevi iletişim bilgileri için tıklayınız.

 

Adayların sözlü sınava girebilmeleri için aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur.

 

1) Sözlü sınav giriş belgesi (1 adet)

(Adaylar bu belgenin çıktısını, REBUS’ta açılacak kişisel sayfalarından edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği yer, tarih ve komisyon bilgileri bulunmaktadır. Adaylar belgede yer alan bilgiler doğrultusunda sözlü sınava girebileceklerdir.)

 

2) Aday bilgi formu (2 adet – Fotoğraf yapıştırılması zorunludur.)

•      Word dosyası için tıklayınız.

(Bu belge sözlü sınav komisyonu üyelerinin, adaylar hakkında bilgi sahibi olması amacıyla hazırlanmıştır. Belgedeki tüm alanların doldurulması zorunlu değildir. Bilgi alanları kalemle ya da elektronik ortamda doldurulabilir.)

 

3) Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, sürücü belgesi veya süresi geçerli pasaport

(Adayın, sınava girebilmesi için nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, sürücü belgesi veya pasaportunun yanında bulunması zorunludur. Bunların dışındaki meslek kimlik kartları vb. belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanı ve sürücü belgesinde soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ve sürücü belgeleri ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.)

 

NOT: Sözlü sınava girişte yukarıda belirtilenler haricinde hiçbir belge sınav salonuna alınmayacaktır. Adayların yanlarında sadece sözlü sınav giriş belgesiaday bilgi formu ve nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/sürücü belgesi veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekir. Ayrıca adayların sınav salonuna cep telefonu, kamera, ses kaydedici vb. elektronik cihazlarla girmelerine izin verilmeyecektir. Adaylar,  sadece sözlü sınav giriş belgelerinde yazılı gün ve saatte sınava girebileceklerdir. Farklı tarihlerde sözlü sınava girilmesine ilişkin talepler dikkate alınmayacaktır. 

 

DİKKAT! Sözlü sınava girecek adaylardan kılavuzda belirtilen başvuru şartlarından herhangi birini taşımadığı halde başvuranlar, başvuruda gerçek dışı bilgi verenler, başvuru bilgilerini eksik bildirenler, şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilenler ile yanlış bilgi, beyan, sahte belge ile ya da belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Bakanlığı yanıltanlar sözlü sınava alınmış, hatta bir programa yerleştirilmiş olsalar dahi tüm işlemleri iptal edilecektir.

 

REBUS´a ilişkin yaşanabilecek sorunları ylsyplanlama@meb.gov.tr adresine bildirebilirsiniz.

 

Adaylara duyurulur.

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.