Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2017 YLSY – Yurt İçi Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Tercih İşlemleri ve 3. Dönem Yurt İçi Dil Kursları Başlama İşlemleri (Saat 17.00´ye uzatılmıştır)

 2017 YLSY – Yurt İçi Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Tercih İşlemleri ve 3. Dönem Yurt İçi Dil Kursları Başlama İşlemleri (Saat 17.00´ye uzatılmıştır)

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazanan 2017 YLSY (ve süreleri Ocak 2019 sonunda dolacak olan 2016 YLSY öğrencilerine) yönelik Yurt İçi Dil Kursu Tercih ve Kayıt işlemleri REBUS’tan yapılacaktır.

 

2017 YLSY Yurt İçi Kurslarının Üçüncü Dönemi Aralık 2018 ile Ocak-Şubat-Mart 2019 aylarını kapsayacak olup kurs kaydı yaptıktan sonra kabul belgeleri onaylanan öğrencilerin 4 aylık süreç tamamlanmadan önce kurstan ayrılmasına izin verilmeyecektir.

 

Yurt dışındaki üniversitelerden kabul almak için yeterli yabancı dil puanına sahip olmayan öğrencilerimizi yurt dışında nitelikli bir lisansüstü öğrenim süreci hazırlamak amacıyla yurt içi ve yurt dışında burslu olarak toplam 18 aya kadar yabancı dil öğrenimi hakkı verilmektedir.

 

Öğrencilerimiz, geçtiğimiz yıllarda YÖK’ün koordinasyonuyla belirlenen üniversitelere bağlı Yabancı Diller Yüksek Okullarında 12 aya kadar Yurt İçi Dil Kursu öğrenimi görmekteydi.

 

Ancak bu yıl getirilen yeni bir düzenlemeyle 1416 Sayılı Kanun ve Buna Bağlı Yönetmelik Uyarınca Yurt Dışında Lisans ve Lisansüstü Öğrenim Yapan Öğrencilere Yapılacak Ödemeler Hakkında Tebliğ - Madde 8  ile Bakanlığımızca yayımlanan 1416 Sayılı Kanun Kapsamında Yurt İçinde Yabancı Dil Öğrenimi Görülmesine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında belirlenen şartları taşıyan yükseköğretim kurumlarında açılacak kurslarda İngilizce ve Almanca dillerinde 12 aya kadar dil öğrenimi görülebilecektir.

 

12 aylık yurt içi dil kursu süresi 1 Nisan 2017 tarihi itibariyle 16 aylık süreçte kullanılabilecektir. Yurt içi dil öğrenimi görmek isteyen adayların bu doğrultuda planlamalarını yapmaları önem arz etmektedir.

 

İşlemler

İşlem tarihleri

 

Yurt İçi Dil Kursu Tercihi

 

REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi -->

Yurt İçi Dil Başvurusu

 

 - 21 Kasım 2018 Çarşamba

   Saat 19.00’dan

 - 27 Kasım 2018 Salı

   Saat 15.00’e kadar

 

Yurt İçi Kursu Kayıtları için Kabul Belgelerinin Yüklenmesi

 

REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi  -->

Yurt İçi Dil Kabul Belgeleri

 

- 21 Kasım 2018 Çarşamba

   Saat 19.00’dan

 - 28 Kasım 2018 Çarşamba

   Saat 17.00´ye kadar

                        

Başvuru ve Tercih İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

 

1. Yurt İçi Dil Kursu Başvuru İşlemleri:

1.1. Yurt içi dil kursu başvuruları REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi --> Yurt İçi Dil Başvurusu ekranından yapılacaktır.

1.2. Yurt içi dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler,  “İSTİYORUM”  tercihlerini yaptıktan sonra KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir. İstemeyen öğrencilerin herhangi bir tercih yapmasına gerek yoktur.

 

Yurt İçi Dil Kursları Kabul Belgeleri Yükleme İşlemleri:

 

-REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi  -->Yurt İçi Dil Kabul Belgeleri ekranından öğrenim görülecek kurumlardan alınan kabul belgeleri pdf formatında (Ek-2 Yurt İçi Dil Kursları Kabul Belgesi Taslağı) ilgili kısma yüklenerek belgelerde yer alan bilgiler doğrultusunda:

-Yurt içinde dil öğrenimi görülecek kurumun seçilmesi,

-Öğrenime başlama ve bitirme tarihlerinin girilmesi, (1 Aralık 2018 – 31 Mart 2019 şeklinde giriş yapılacaktır)

-Yurt içi dil öğrenimi süresince Yurt İçi Bursu “İSTİYORUM” veya “İSTEMİYORUM” seçiminin yapılması (Yurt İçi Bursu almak isteyen öğrencilerin Vakıfbank’ta hesap açtırmaları     gerekmektedir.

-Hesap bilgileri REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi  -->Banka Bilgileri sekmesinden yüklenecektir),

-Aylık ders saati bilgisinin girilmesi,

-Aylık kurs ücreti bilgisinin girilmesi ve daha sonra KAYDET butonuna tıklanarak tercihin kaydedilmesi gerekmektedir.

 

NOT:

-Yurt içi dil kurslarına kayıt yaptıracak öğrencileri, 2017 YLSY kapsamında bu başvuruyu yaptıklarını belgelendirmeleri için ÖSYM üzerinden 2017 Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Yerleştirme Sonuç Belgesi’ni ilgili kurs merkezine ibraz etmeleri gerekmektedir.

-Kayıt sürecinde tek bir kurs merkezi belirlenerek yalnızca bir kurs merkezi için ön kayıt yapılmasının işlemlerde oluşacak karışıklık ve sınıf sayıları oluşturulurken yaşanacak sorunları önleyeceği düşünüldüğünden öğrencilerin bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

ÖNEMLİ:

-       Yurt dışı dil kursu tercihi yapacak olanlar aynı ayda hem yurt dışı hem de yurt içi bursu alamayacağından yurt içi dil kurslarına kayıt yaptırmayacaklardır.

-        Yalnızca 4 aylık kayıtlara izin verilecektir. 2016 YLSY dönemi bursiyeri olup süresi kalanlardan Ocak 2019 sonuna kadar kurslardan faydalanmak isteyenlere kısa süreli kabuller sağlanabilecektir.

-       Askerli tarihleri belli olan adaylardan Aralık ayı içerisinde askerlik hizmetlerini yerine getirecek olanların Ocak-Şubat-Mart ayları için kabul almaları, sevk tarihlerini gösteren belgelerle kurs kabulünü tek PDF olarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

-       İleri tarihlerde askerlik hizmeti ilan edilmiş adaylar, ilgili ayda kurs merkezine bilgi vererek Bakanlıkça izinli sayılacak ve bu aya ait kurs ve burs ödemesi yapılmayacaktır.

 

 

 

İlgililere duyurulur.


Ek-1 1416 Sayılı Kanun Kapsamında Yurt İçinde Yabancı Dil Öğrenimi Görülmesine İlişkin Usul ve Esaslar TIKLAYINIZ

Ek-2 Yurt İçi Dil Kursları Kabul Belgesi Taslağı  TIKLAYINIZ

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.