Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2020 YLSY Sözlü Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Ankara'da Düzenlendi

2020 YLSY Sözlü Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Ankara'da Düzenlendi

Başkent Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SAFRAN'ın yanı sıra Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ, Bakanlığımız temsilcileri, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler ile ülkemizin çeşitli üniversitelerinden davet edilen akademisyenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; 2020 YLSY kapsamında yapılacak sözlü sınavda görev alacak komisyon üyelerine başarılar diledi ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün seçiminde üyelere büyük görevler düştüğünü belirtti. Yurt dışına gönderilecek öğrencilerimizin ülkemizin geleceğini inşa etmede önemli bir rol üstleneceğini ifade eden ve bu öğrencileri seçme sürecinin hayati önemi olduğunu vurgulayan Müdürümüz Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; sözlü sınav sürecinde sorumluluk alan komisyon üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ'den sonra kürsüye davet edilen Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SAFRAN; YLSY programının dayanağı olan 1416 sayılı Kanun'un köklü bir geçmişi olduğunu ve neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt olduğunu ifade ederek Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 2006 yılında hayata geçirilen "5 Yılda 5000 Öğrenci Projesi" ile programın ivme kazandığını vurguladı. Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SAFRAN; bursluluk programı kapsamında öğrencilerimizin okul ödemeleri, aylık bursları, sağlık harcamaları, ulaşım giderleri, sınav ücretleri ve kırtasiye giderlerinin Bakanlığımız tarafından karşılandığını ifade etti.

Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SAFRAN konuşmasının son bölümünde ailelerinden ve akademik görevlerinden fedakarlık ederek sözlü sınavda görev alan bilim insanlarına ve kurum temsilcilerine teşekkür ederek sözlü sınavın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SAFRAN'ın konuşmasından sonra Genel Müdürlüğümüz yetkililerince YLSY sunumu yapıldı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

21-10-202021-10-202021-10-202021-10-2020

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.