Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

Yurt İçi Akademik Danışmanlar Toplantısı

Genel Müdürlüğümüz ile Çukurova Üniversitesi işbirliğinde Yurt İçi Akademik Danışmanlar Toplantısı düzenlendi.
Yurt İçi Akademik Danışmanlar Toplantısı

1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim gören resmî bursiyerlerimizin yurt içi akademik danışmanlarına yönelik ülke genelinde düzenlenmesi planlanan toplantıların beşincisi, 13 Şubat 2018 tarihinde Adana’da Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirildi.

 

Toplantı öncesinde Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ ile Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ; Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa KİBAR´ı makamında ziyaret etti. Ziyarette uluslararası eğitim ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Saat 10.30’da başlayan toplantıya Bakanlığımız adına Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ, Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sayın Tuba KORKMAZ, Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU ile Çukurova Üniversitesi adına Rektör Sayın Prof. Dr. Mustafa KİBAR ile Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Şeref ERDOĞAN katıldı.

 

Toplantıda Çukurova Üniversitesinin yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden davet edilen yurt içi akademik danışmanlar hazır bulundu.

 

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa KİBAR, program hakkında genel bir bilgi verdikten sonra yurt içi danışmanlığın programın verimliliğini artıran bir uygulama olduğunu belirtti. Millî Eğitim Bakanlığının bu toplantıları düzenlemesinin programın kalitesini artırdığını vurgulayan Sayın Prof. Dr. Mustafa KİBAR, toplantının programa katkı sağlamasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa KİBAR’dan sonra kürsüye davet edilen Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, programın Cumhuriyet tarihimizle eşdeğer bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Toplantının en önemli amacının yurt dışına gönderilen öğrencilerin hangi kurum adına gidiyorlarsa o kurumla ya da üniversiteyle bir bağlantılarının olması ile yurt içi akademik danışmanların süreçte aktif olarak yer alması olduğunun altını çizen Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ; bursiyerlerin amacına uygun yetişmesi için işbirliğinde kalmak gerektiğini ve danışmanlardan beklentinin bu olduğunu vurguladı.

 

Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ’den sonra kürsüye davet edilen Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ yurt içi akademik danışmanlara hitaben; “Ülkemiz adına bir ülke projesi yürütüyoruz. Altınız çizerek söylüyorum, bu ülkeye hizmet edecek bir insan kaynağı projesini hep birlikte yürütüyoruz, iyileştiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin özlük haklarına dair önemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; nitelikli öğrencinin çok önemli olduğunu vurguladı. En stratejik alanlarda en iyi öğrencilerin gönderilmesinin hedeflendiğini belirten Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; öğrencilerimizin ülkesiyle bağlarının güçlü tutulması için öğrenci takibinin akademik danışmanlarla baştan sıkı tutulması gerektiğinin altını çizdi. Dünyanın dört bir yanında o ülkeden yaşayan, dilini ve kültürel kodlarını öğrenen, bu alanda uzmanlaşan öğrencilerin olduğunu belirten Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ, bu toplantılarda asıl vurgulanması gereken noktanın bu programı sahiplenerek, yöneterek ve programa katkı yaparak devam ettirilmesi olduğunun altını çizdi.

 

Açılış konuşmalarından sonra YLSY burs programı ile REBUS sistemi hakkında katılımcılara bilgi vermek üzere Genel Müdürlüğümüz uzmanlarınca sunumlar yapıldı.

 

Toplantının son bölümünde Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU ile Genel Müdürlüğümüz Şube Müdürü Sayın Ali GÜL; yurt içi akademik danışmanlardan gelen soruları yanıtladı.

 

Toplantının öğleden sonraki bölümünün açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU, YLSY süreci hakkında bilgi verdikten sonra programın Türkiye’deki tüm üniversiteleri ve şartları sağlayan tüm vatandaşları kapsadığını vurguladı.

 

Son bölümde Çukurova Üniversitesinde lisans öğrenimi gören öğrencilere YLSY tanıtımı yapıldı ve programla ilgili soruları yanıtlandı.

 

Toplantının son bulmasının ardından Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ, Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ ve Genel Müdürlüğümüz Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sayın Tuba KORKMAZ; Adana Valisi Sayın Mahmut DEMİRTAŞ´a nezaket ziyaretinde bulundu.

14-02-201814-02-201814-02-201814-02-201814-02-201814-02-201814-02-201814-02-201814-02-201814-02-201814-02-2018

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.