Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2014 YLSY Kontenjanlarına Yerleşen Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Kursları İşlemleriyle İlgili Duyuru

2014 YLSY Kontenjanlarına Yerleşen Öğrencilerin Yurt Dışı Dil Kursları İşlemleriyle İlgili Duyuru

 

Yurt dışı dil kursu tercihleri 9 Mart 2015 tarihinde REBUS üzerinden yapılacaktır.

                    Almanca, Arapça ve İngilizce yabancı dilleri için  2014 YLSY Kılavuzu s.12’de belirtilen aşağıdaki tabloda yer alan dil puanına sahip olan öğrenciler en fazla 6 (altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi görebileceklerdir. Herhangi bir ilave süre verilmeyecektir.

Sınav Adı

Seviye/Puan

YDS

60

ÜDS

60

KPDS

60

Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri

B1

TOEFL – IBT

65

TOEFL – CBT

183

TOEFL – PBT

513

CAE

C

CPE

C

FCE

C

PEARSON PTE

55

TELC Deutsch GmbH ve Diğer Almanca Sınavlar

B1

IELTS

5.0

 

DİKKAT: Almanca, Arapça ve İngilizce yabancı dilleri için son 5 (beş) yıl içinde yapılan sınavlara ait sonuç belgeleri geçerli kabul edilecek olup, öğrenciler bu belgerini yurt dışına çıkmadan önce Bakanlığımıza teslim etmeleri zorunludur. Belgelerini ibraz etmeyen öğrencilerin yurtdışı çıkış işlemleri yapılmayacaktır. 

Yurt dışı dil eğitimini İngilizce ve Almanca olarak görecek olan öğrencilerin, dil eğitimine ilişkin kabulleri yurt dışı temsilciliklerimiz tarafından temin edilecek olup İngilizce dil kursları ABD ve İngiltere’de, Almanca dil kursları Almanya’da düzenlenecektir. Dil okulları başlama tarihleri ve kontenjanları REBUS üzerinden listelenerek öğrencilerin tercihleri ve başvuru öncelikleri doğrultusunda yerleştirmeler yapılacaktır. Bu ülkeler dışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler, dil kabullerini kendileri temin edeceklerdir.

Almanca, Arapça ve İngilizce dışındaki yurt içinde eğitimi verilmeyen (Fransızca, Rusça, Çince, Japonca vb.)  dillerde öğrenim görecek öğrenciler için herhangi bir seviye istenmeyecek yurt dışında en fazla 12 (on iki) aya kadar yabancı dil öğrenimi görülebilecektir. İhtiyaç halinde en fazla 6 (altı) aya kadar ilave dil eğitimi süresi izni verilebilecektir.

NOT :

·         Yurt içi dil kurslarına devam eden öğrenciler, yurt dışı dil tercih ile ilgili herhangi bir işlem yapmayacaklardır.

·         Esas öğrenimlerini (yüksek lisans ve/veya doktora) görecekleri dil ve edebiyat ile ilgili bir bölümden mezun olan öğrencilereanılan dil ile ilgili bir dil eğitimi verilmeyecek veya bu amaçla herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

 

·         Yurt dışı ve yurt içi dil kurslarına katılmayacak öğrencilerin, en geç 2016 Sonbahar döneminde esas öğrenimine başlamaları gerekmektedir. Bu süre içerisinde esas öğrenimine başlamayanların bursluluk hakları iptal edilecektir.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.