Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2014 YLSY - Ülke/Bölge Çalışmaları Kontenjanlarına Yerleşmeye Hak Kazanan Öğrencilerle İlgili Duyuru

2014 YLSY - Ülke/Bölge Çalışmaları Kontenjanlarına Yerleşmeye Hak Kazanan Öğrencilerle İlgili Duyuru

 

           Ülkemizin farklı ülke ve bölgelerle ilgili yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Kanuna dayalı olarak ilan edilen ülke/bölge çalışmaları kontenjanlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimizin eğitim görecekleri ülkeler, diller ve sürece ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir:

a) Öğrencilerimiz hangi ülke kontenjanına yerleşmeye hak kazanmışlarsa eğitimlerini o ülkede sürdüreceklerdir; ancak gidecekleri ülkede eğitimlerini aksatacak güvenlik, salgın hastalık vb. mücbir sebeplerin olması/ortaya çıkması halinde - öğrencilerimizin yerleştikleri alanda çalışması şartıyla- Bakanlığımızın belirleyeceği başka bir ülkede eğitimlerine devam etmelerine izin verilebilecektir.

b) Tez çalışmaları sırasında, üniversitelerinin ve akademik danışmanlarının da görüşü alınarak,  tezleriyle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere öğrencilerimizin bir süreliğine başka bir ülke veya üniversiteye gönderilmesi mümkün olabilecektir.

c) Öğrencilerimiz,  eğitimlerini gidecekleri ülkenin yüksek lisans ve doktora programlarında geçerli olan dillerden birinde yapabilecek ve tezlerini bu dillerde yazabileceklerdir.

d) Öğrencilerimizin, gidecekleri ülkenin yerel dilini de öğrenmeleri beklenmektedir. Dil kursu haklarını gidecekleri ülkenin yerel dili için kullanmayan öğrencilerimizin, söz konusu yerel dille ilgili eğitim almaları için de Bakanlığımız öğrencilerimize gereken desteği verecektir.

e) Öğrencilerimizin iletişim kurmakta zorlanabileceği ülke ve bölgelerdeki üniversitelerle yazışma ve kabul alma sürecinde, Bakanlığımız öğrencilerimize gereken desteği verecektir.

f) Öğrencilerimizin, bu duyuruda yer almayan diğer hususlara ilişkin sorularını fkaratas@meb.gov.tr e-posta adresine iletmeleri durumunda gerekli değerlendirme yapılıp taraflarına bilgi verilecektir. 

 

Öğrencilerimize duyurulur.

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.