Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2016 YLSY Bursiyerlerine Yönelik Bilgilendirme ve Uyum Programı Toplantısı Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN’in Katılımıyla Başladı

20.09.2017 Tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonunda Başlayan Toplantının Açılış Konuşmasını Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ Yaptı 
2016 YLSY Bursiyerlerine Yönelik Bilgilendirme ve Uyum Programı Toplantısı Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN’in Katılımıyla Başladı

Genel Müdürümüz konuşmalarında yurt dışına gidecek bursiyerlere toplantının amacı ve programın öneminden kısaca bahsederek tüm katılımcılara lisansüstü öğrenim süreçlerinde başarılar diledi.

 

Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ’den sonra kürsüye davet edilen Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN, yurt dışına öğrenci gönderme sürecinin Osmanlı’ya kadar dayandığını, bununla birlikte Tanzimat Döneminde yurt dışı programlarının bir sonucu olarak “Yanlış Batılılaşma” fikrinin ortaya çıktığını ifade etti. Bu durumun Cumhuriyet döneminde de devam ettiğini kaydeden Müsteşarımız, 2000’li yıllara kadar yurt dışına program kapsamında gönderilenlerin Batıya karşı aşırı öykünme problemleriyle ülkemize döndüğünü belirtti. Sayın Müsteşarımız, bu paradigmayı terk ettiğimizi anlatmak için bu toplantıları organize ettiğimizi belirtirken şunları kaydetti:

 

“Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye dünyadaki oyun kurucu ülkelerden biri. Gittiğiniz ülkeyi layıkıyla tanımanızı, içerisinden Türkiye’ye uygulanabilir nitelikteki yenilikleri dikkate almanızı bekliyoruz. Sizden önceki öncüller, gittikleri ülkenin Türkiye üzerindeki hesapları üzerinden birtakım çalışmalar yaptılar. Bunları da terk ettik.

 

Burada önemli olan nokta, bursiyerlerimizden beklentilerimizdeki paradigma değişikliği. Bu yeni paradigmayı sağlamak için bu toplantıları yapıyoruz. Bu ülkeye olan borcunuzu ödemek istiyorsanız, bu misyona uygun davranmalısınız. Sizler, sıradan arkadaşlar değilsiniz. Türkiye’yi ve dünya Müslümanlarını temsil eden arkadaşlarsınız. Sizden istirhamımız, bu misyona ve felsefeye uygun davranmanız.”

 

Burs programının devamlılığını sağlamak adına yapılan iyileştirmelerin de altını çizen Sayın Müsteşarımız, geçmiş dönemde herhangi bir özlük hakkı bulunmayan ve yurt dışındaki öğrenimlerini tamamlayıp yurda döndüklerindeki görevleriyle ilgili olarak tam bir kaos bulunan bursiyerlerin özlük haklarında devrim niteliğinde değişiklikler yapıldığını, bursiyerlerin eş ve çocuk yardımlarının sağlandığını, yurda döndüklerinde kadro kısıtı aranmaksızın üniversitelere atanmalarının yasal bir zorunluluk haline getirildiğini, bürokratik dirençlere rağmen yoğun çalışmayla ve dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın desteğiyle bunları başardıklarını belirtti.

 

2013’te göreve başladıklarından bu yana üç binin üzerinde resmî bursiyerin yurt dışına gönderildiğini ifade eden Sayın Müsteşarımız, yurt dışına gönderilmeye aday bursiyerlere programın ana mentalitesini ve temel paradigmasını anlatmak adına “Bir ağabey tavsiyesi” olarak bu kısa konuşmayı yaptığını belirterek, temel hedefin ülkemize hizmet etmek, ülkemizin sorunlarına çözümler üretmek olduğunu, bursiyerleri kardeşi gibi gören bir Millî Eğitim Bakanlığı Bürokrasisi olduğunu, her türlü sorunlarını Bakanlığımıza ulaştırmalarını ve çözümlere yönelik mutlaka çalışma yapılacağını ifade etti.

 

Sayın Müsteşarımız, konuşmasına son verirken, bu süreçte kendilerine destek veren YÖK Başkanı ve çalışanları ile Genel Müdürümüz ve Genel Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür etti.

 

2016 YLSY Bursiyerlerine Yönelik Bilgilendirme ve Uyum Programı Toplantısı gün boyunca devam edecek. Toplantı programı için tıklayınız.

 

20-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-201720-09-2017

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.