Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2017 Birleşik Krallık Öğrenci Buluşmaları

1416 sayılı Kanun kapsamında Birleşik Krallık’ta öğrenim görmekte olan resmî burslu öğrencilerimizin öğrenim gördükleri Londra, Southampton ve Edinburgh şehirlerinde öğrencilerle görüşmeler yapmak ve resmî burslu öğrencilerimizin bulunduğu üniversitelerin idareleri ile okul harçları konusunda temaslarda bulunmak amacıyla Genel Müdürlüğümüz yetkilileri Birleşik Krallık’a ziyarette bulundular.
2017 Birleşik Krallık Öğrenci Buluşmaları

Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih KUZU ve Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Koray SUBAŞI 4 Aralık Pazartesi Londra Eğitim Müşavirliği ve Londra Büyükelçiliği, 5 Aralık Salı Southampton Üniversitesi, 6 Aralık Çarşamba Queen Mary Üniversitesi ve 8 Aralık Cuma Edinburgh Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Londra ziyareti kapsamında T.C. Londra Büyükelçisi Sayın Abdurrahman BİLGİÇ Bakanlığımız heyetini kabul ederek burs programı ve bursiyerlerin durumu hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Edinburgh ziyareti kapsamında ise Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü TURGUT, Bakanlığımız heyetini kabul etti. Bursiyerlerimizle yapılan toplantıda da hazır bulunan TURGUT, bölgedeki bursiyerlerin yaşayacağı sorunların çözümü için kendilerinin her zaman yardıma hazır olacağını ifade etti. Bunun yanında yapılacak organizasyonlara katılmalarının önem arz ettiğini, bu yolla iletişimin ve yardımlaşmanın kuvvetleneceğini ifade etti.

Öğrenci buluşmaları kapsamında bursiyerlerimiz, öğrenim süreçleri ve sürelerindeki yeni uygulamalar konusunda bilgilendirildi. Bunun yanında öğrenim sürecinde planlama yapılırken yurt içi akademik danışmanlarla iletişimin çok önemli olduğu vurgulanarak öğrenci-danışman iletişiminin artırılmasına yönelik Bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Ayrıca, ilgili üniversitelerin Uluslararası Öğrenci Birimleri ile yapılan görüşmelerde mevcut işbirliğinin geliştirilmesi ve öğrenim ücretlerinde indirim sağlanması hususları görüşüldü. Toplantılarda hazır bulunan Londra Eğitim Müşaviri Hasan ÜNSAL da öğrencilerle tanışarak müşavirliğin yeni yapılanmasıyla ilgili bilgiler verdi.

 

Toplantılarda, Bakanlığımızın her zaman bursiyerlerinin yanında olduğu ve Türkiye’nin en kısa zamanda bursiyerlerin ülkeye dönerek görevlerine başlamalarını beklediği vurgulandı.

 

11-12-201711-12-201711-12-201711-12-2017

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.