Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2017 YLSY Bursiyerleri Yurt Dışı Eğitime Hazırlık ve Uyum Programı 5 Nisan’da Sona Erdi

Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM ile Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ’ın katılımlarıyla Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda 4 Nisan’da açılışı yapılan uyum programı, iki gün boyunca akademik ve idari camianın önde gelen isimlerini ağırladı.  
2017 YLSY Bursiyerleri Yurt Dışı Eğitime Hazırlık ve Uyum Programı 5 Nisan’da Sona Erdi

2017 YLSY sürecinde başarılı olarak 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan resmî bursiyerlere yönelik hazırlık ve uyum programının açılış konuşmaları Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM tarafından yapıldı.

 

Salonda bulunan 824 resmî bursiyeri bu önemli ülke projesine dahil olabilmek adına gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eden ve Türkiye’nin en sıkıntılı dönemlerinde dahi bu programın aksamadığını dile getiren Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM, resmî bursiyerlerimizi “Türkiye daima sizin arkanızda olacak. Allah zihin açıklığı versin, Allah muvaffak etsin.” sözleriyle uğurladı.

 

Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ ise konuşmalarında “Tam bağımsızlık için nitelikli insan gücüne ihtiyaç vardır.” İfadelerini kullanarak yurt dışına gönderilecek öğrencilerin Türkiye´nin geleceğinin inşasında rol alacağını belirtti. Programın iyileştirmesinde ve bursiyerlerin özlük haklarında birçok iyileştirme yapıldığını anımsatan Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ; bundan sonraki sürecin nitelik ve kaliteyi artırmak üzere devam edeceğini vurguladı.

 

Açılış konuşmalarından sonra kürsüye Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Sayın Semih AKTEKİN davet edildi. Kendisi de 1416 sayılı Kanun kapsamında İngiltere’de lisansüstü öğrenim görmüş bir resmî bursiyer olan Genel Müdürümüz Sayın Semih AKTEKİN, bursiyerlerimizle çok değerli bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Bilginin özgür zihinlerde üretilebileceğine, bursiyerlerin gittikleri ülkelerin tamamının bizden ileri olmadığına; fakat orada bulunarak bilgiyi üretmenin programın esas amaçlarından olduğuna vurgu yapan Genel Müdürümüz Sayın Semih AKTEKİN; “Bu burs, çok büyük bir sosyal eşitlik. Yurt dışında eğitim almak çok önemli maddi imkanlarla mümkün olduğundan bu burs çok güçlü bir devletin uzantısı.” ifadelerini kullandı.

 

İlk günün sonunda Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU, Şube Müdürümüz Mehmet KARKACI ve Uzman Recep DEMİR, bursiyerlerden gelen soruları yanıtladı.

 

Programın ikinci gününün açılış konuşması Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN tarafından yapıldı. 2013 yılında göreve başladıktan sonra üzerinde en çok çalışılan konulardan birinin bu program olduğunu belirten Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN; programın son dönemde yepyeni bir vizyonunun olduğunun ve bu bağlamda yurt içi akademik danışman toplantılarının düzenlendiğinin altını çizdi. Konuşmalarının devamında salonda bulunan bursiyerlerimize seslenen Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN, “Arkadaşlar, bu program hepimizin sorumluluğundadır ve vebali üstümüzdedir. Sizden, gittiğiniz yerlerde ülkemizin beklentilerine cevap verecek bir biçimde çalışmanızı, ülkemizin değerlerine sahip çıkmanızı ve bu vebale uygun davranmanızı bekliyoruz. Sizi, Türkiye aleyhine kullanmak isteyen odaklara teslim olmamanız çok önemli.” ifadelerini kullandı.

 

Sayın Müsteşarımız Yusuf TEKİN’den sonra kürsüye “Türk Dış Politikası” konu başlıklı konuşmasını yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü Sayın Büyükelçi Burak AKÇAPAR davet edildi. Cumhuriyet döneminden itibaren Türk Dış Politikası hakkında bilgiler veren Sayın Büyükelçi Burak AKÇAPAR; ülkemiz ve çevre ülkelerin mevcut durumları, dış politikada ülkemizin konumu ve küresel dünyada ülkemizin yerini vurgulayan çok önemli bilgiler paylaştı.

 

Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü Sayın Büyükelçi Burak AKÇAPAR’dan sonra kürsüye “Yurt Dışında Ayakta Kalmak” konulu konuşma ve sunumunu yapmak üzere Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Tuncay ERGENE davet edildi. Konuşmasının hemen başında bursiyerlerimizi bu noktaya gelene kadar gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eden Sayın Prof. Dr. Tuncay ERGENE, kendisi de 1416 sayılı Kanun kapsamında Amerika’da lisansüstü eğitim görmüş bir resmî bursiyer olarak yurt dışında edindiği çok değerli tecrübeler ile psikolojik olarak yurt dışında yaşamayı ve uyum sağlamayı kolaylaştırıcı bilgiler paylaştı.

 

Sayın Prof. Dr. Tuncay ERGENE’den sonra kürsüye davet edilen Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Sayın Mehmet KÖSE, “Türk Diaspora Politikası” başlıklı konuşmalarında yurt dışında bursiyerlerin karşılaşacağı çeşitli ülkelerin diasporaları ile Türk diasporasının genel hatları ile ilgili bilgiler paylaştı.

 

Öğleden sonraki bölümde resmî bursiyerlerimize yönelik güvenlik sunumları yapıldı.

 

2017 YLSY Bursiyerleri Yurt Dışı Eğitime Hazırlık ve Uyum Programı güvenlik sunumlarının ardından saat 18.00’da sona erdi.

 

06-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-201806-04-2018

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.