Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2018 YLSY 1. DÖNEM YURT İÇİ DİL KURS BAŞLAMA TARİHLERİ

2018 YLSY 1. DÖNEM YURT İÇİ DİL KURS BAŞLAMA TARİHLERİ

1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazanan 2017 YLSY-2018 YLSY öğrencilerine yönelik Yurt İçi Dil Kurs Başvuru ve Tercih işlemleri 18-31 Mart 2019  tarihleri arasında REBUS’tan yapılacaktır.

 

Önemli Hususlar:

1-  %100 İngilizce veya Almanca lisans programlarından mezun olan öğrenciler yurt içi dil kurslarına katılamayacaktır. Ancak öğrenciler Bakanlıktan ödeme almaksızın kendi imkanlarıyla kurslara katılmak isterlerse, REBUS üzerinden alacakları öğrenci belgesini ibraz etmek kaydıyla mevcut sınıflara dahil olabileceklerdir. Bu durumdaki öğrencilerin öğrenim süreleri resmî öğrenim süresi olarak değerlendirilmeyecektir ve yurt içi dil kabul belgesi almasına gerek yoktur.

 2- 2018 YLSY dönemi öğrencilerinin, mezun oldukları üniversitelerden bir yazı alarak lisans öğrenim dilinin %100 İngilizce (veya seçilen dile göre Almanca) olmadığını belgelendirmeleri ve bunları yurt içi dil kabul belgeleriyle tek belge halinde birleştirerek yüklemeleri zorunludur.

3- Bedelli askerlik tarihleri belli olan adayların sevk tarihlerini gösteren belgelerle yurt içi dil kabulünü tek PDF olarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Bu adayların askerlik sürelerinin büyük kısmı hangi ayda ise ilgili ay burs ve kurs ödemesi yapılmayacaktır.

 4-  Hazırlık okuyanlar da yurt içi dil kurslarına katılabilecektir.

 

 Yurt İçi Dil Kursları Usul ve Esaslarda Yapılması Planlanan Değişiklikler:

 

1-  Öğrenim süresi 16 ay yerine 12 ayla sınırlandırılmıştır. 12 ay 3 dönem halinde yapılacaktır. (2018 YLSY Döneminden itibaren geçerlidir. Önceki dönemleri kapsamamaktadır.)

2-  Kurslara yalnızca birinci ve ikinci dönem başlanabilir. Ara dönemde kayıt silip 3. Dönem tekrar başlanamaz. (2018 YLSY Döneminden itibaren geçerlidir. Önceki dönemleri kapsamamaktadır.)

3-  Devam şartı dönemlik olarak takip edilecektir. %15 aşıldığı anda dil kursu tarafından bildirilecek ve dönemin geri kalanında devam edilmeyecek ve kurslardan ilişik tamamen kesilecek olup yurt içi dil hakkından vazgeçilmiş sayılacaktır. (Tüm öğrencileri kapsamaktadır.)

 

Başvuru ve Tercih İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

Yurt İçi Dil Kursu Başvuru İşlemleri:

- Yurt içi dil kursu başvuruları REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi --> Yurt İçi Dil Başvurusu ekranından yapılacaktır.

- Yurt içi dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler,  “İSTİYORUM”  tercihlerini yaptıktan sonra KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir. İstemeyen öğrencilerin herhangi bir tercih yapmasına gerek yoktur.

Yurt İçi Dil Kursları Kabul Belgeleri Yükleme İşlemleri:

-REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi  -->Yurt İçi Dil Kabul Belgeleri ekranından öğrenim görülecek kurumlardan alınan kabul belgesi (Ekte Yurt İçi Dil Kursları Kabul Belgesi Taslağı) ile lisans öğreniminin %100 İngilizce (veya seçilen dile göre Almanca) olmadığını gösteren belgenin (varsa bedelli askerlik belgesinin de) birleştirilerek  pdf formatında ilgili kısma yüklenmesi,

-Yurt içinde dil öğrenimi görülecek kurumun seçilmesi,

-Öğrenime başlama ve bitirme tarihlerinin girilmesi, (Dönemin ilk ayının ilk günü – dönemin son ayının son günü)

-Yurt içi dil öğrenimi süresince Yurt İçi Bursu “İSTİYORUM” veya “İSTEMİYORUM” seçiminin yapılması (Yurt İçi Bursu almak isteyen öğrencilerin Vakıfbank’ta hesap açtırmaları gerekmektedir.)

-Hesap bilgileri REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi  -->Banka Bilgileri sekmesinden yüklenecektir)

-Aylık ders saati bilgisinin girilmesi,

-Aylık kurs ücreti bilgisinin girilmesi ve daha sonra KAYDET butonuna tıklanarak tercihin kaydedilmesi gerekmektedir.

 

2018 YLSY Yurt İçi Dil Kursları Birinci Dönem

 

Başlangıç

Bitiş

01 Nisan 2019 Pazartesi

31 Temmuz 2019 Çarşamba

 

Katılabilecek Dönemler

2017 YLSY - 2018 YLSY

 

Yurt İçi Dil Kursu Başvurusu

Başlangıç

Bitiş

18 Mart 2019 Pazartesi

31 Mart 2019 Pazar

15.00

23.00

 

Yurt İçi Dil Kabul Belgesi Yükleme

Başlangıç

Bitiş

18 Mart 2019 Pazartesi

31 Mart 2019 Pazar

15.00

23.00

 

 

Ek: Yurt İçi Dil Kursları Kabul Belgesi Taslağı için TIKLAYINIZ

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.