Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2020 YLSY Diğer Dillerde (İngilizce ve Almanca Hariç) Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Başvuru ve Tercih İşlemleri

2020 YLSY Diğer Dillerde (İngilizce ve Almanca Hariç) Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Başvuru ve Tercih İşlemleri

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazanan 2020 YLSY öğrencilerine yönelik diğer dillerde (İngilizce ve Almanca hariç) yurt dışı dil tercih işlemleri 09 Mart 2021 Salı - 19 Mart 2021 Cuma tarihleri arasında REBUS'tan yapılacaktır.

 

İşlem Takvimi: 

 

İşlemler

İşlem tarihleri

 

Ülke ve Temsilcilik Seçimi

 

REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi -->

Yurt Dışı Dil Başvurusu

 

 

09 Mart 2021 Salı Saat 18.00'dan

19 Mart 2021 Cuma Saat 18.00'a kadar

 

 

ÖNEMLİ!  Öğrenim görmek istedikleri ülkenin dili ve/veya edebiyatı ile ilgili bir bölümden mezun olup yurt dışında aynı dilde öğrenim görecek öğrenciler, başvuru ve yerleştirme işlemine katılmayacaklardır. Bu durumdaki öğrenciler, herhangi bir kontenjana yerleşmiş hatta öğrenime başlamış olsa bile yerleştirme işlemleri iptal edilecek olup kendileri için yapılmış harcamaların iadesi istenecektir.      

       

Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra dil öğrenimi görülecek ülke ve dil kursu değişikliği yapılmayacaktır.

        

Başvuru ve Tercih İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

1. Ülke ve Temsilcilik Seçimi:

2.1. Yurt dışı dil kursu başvuruları REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi --> Yurt Dışı Dil Başvuru ekranından yapılacaktır.

2.2. Yurt dışı dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler,  İSTİYORUM seçeneğini işaretleyip ülke ve temsilcilik seçimlerini yaptıktan sonra KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir.

Dil kursu tercihlerinde dikkat edilecek hususlar:

- Diğer dillerde öğrenim görecek olan öğrenciler dil kursu kabullerini kendileri temin edeceklerdir.

- Fransa'da öğrenim görecek öğrenciler; Sorbonne Dil Okulu (Paris),  Accent Français Dil veya Okulu (Montpellier), ILCF Dil Okulu (Lyon) seçeneklerinden birini belirleyerek bu tercihlerini Paris Eğitim Müşavirliği'ne mail yoluyla bildirerek kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

- Müşavirlik/Ataşelik olan ülkelerde okul ödemeleri yurt dışı temsilciliklerce yapılmaktadır.

- Müşavirlik/Ataşelik olmayan ülkelerde okul ödemeleri, fatura örneğinin Türkçe çevirisi ile münferit geri ödeme dilekçesi üzerinden talep edilerek öğrencilerin hesabına ücretin yatırılması ve sonrasında öğrencilerin kendileri ödemeyi tamamlaması şeklinde gerçekleşecektir.

-Tercih işlemlerinin son günü itibariyle en geç bir dönem içinde öğrenime başlamak esastır.

- Konu ile ilgili diğer ayrıntılar için 1416 Sayılı Kanun Kapsamında Yabancı Dil Öğrenimine İlişkin Usul ve Esaslar'ı inceleyiniz.

 

 

İlgililere duyurulur.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.