Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2020 YLSY - Sözlü Sınava Çağrılmaya Hak Kazanan Adaylar Açıklanmıştır

2020 YLSY - Sözlü Sınava Çağrılmaya Hak Kazanan Adaylar Açıklanmıştır

1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmek üzere başvuran adaylardan sözlü sınava çağrılmaya hak kazananlar açıklanmıştır. Adaylar sonuçlarını Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS - https://rebus.meb.gov.tr/) internet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylar REBUS giriş ekranında "2020 YLSY Seçme Sonuçlarını Görüntülemek İçin Tıklayınız." bölümünden "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ve yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarası" ile sisteme giriş yapılabilecektir.

Sözlü sınav tarihleri, sözlü sınav yeri, sözlü sınav giriş bilgileri ve sürece ilişkin diğer hususlar Genel Müdürlüğümüzün http://yyegm.meb.gov.tr internet sayfasından daha sonra duyurulacaktır.

Duyurular için Genel Müdürlüğümüz sosyal medya hesapları: 

Twitter: @mebyurtdisiegtm      Twitter (İngilizce): @overseas_edctn       Instagram: @mebyurtdisiegitim 

 

2020-YLSY Seçme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar için tıklayınız

 

Adaylara duyurulur.

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.