Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2023 YLSY BURSİYERLERİNE YÖNELİK VİZYON VE FARKINDALIK EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) bursiyerlerine yönelik düzenlenen Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri Programı, 9-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 
2023 YLSY BURSİYERLERİNE YÖNELİK VİZYON VE FARKINDALIK EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

Program Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya'nın açılış konuşmasıyla başladı. Kaya, "Bursiyerlerimiz, başarıları sayesinde bu bursu kazandılar ve belki de hayatlarının en önemli eşiğini geride bıraktılar. Bundan sonraki başarıları ise ülkemizin hayallerini süsleyecek." diyerek bursiyerlere seslendi. Sayın Kaya'nın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bursiyerlere hitap etti. Sayın TEKİN; ülkeye maksimum fayda sağlayacak şekilde yetişmeleri için bursiyerlere en iyi imkanları sunma taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

Programa; Türkiye Maarif Vakfı Başkanı  Prof. Dr. Birol AKGÜN , İstanbul Medipol Üniversitesi  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai ŞEN , Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif KİREÇCİ, Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan AFYONCU , YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Alper GEZERAVCI , Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi  Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dursun Ali TÖKEL , Ankara Üniversitesi Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesime CAN , TUBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL, Marmara Üniversitesi-İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali ÇELİKEL katılım sağlamışlardır. Programın 3. Günü YLSY mezunları yeni bursiyerlerle bir araya gelerek yurt dışı deneyimlerini paylaşmışlar, bursiyerlerimizin sorularını cevaplamışlardır. Programın son günü 10 devlet kurumu temsilcileri bursiyerlerimizle bir araya gelerek bursiyerlerimizin merak ettikleri sorulara cevaplar vermişler ve onları yetkili oldukları kurumlar hakkında bilgilendirmişlerdir. Bakan Yardımcısı Sayın Celile Eren ÖKTEN bursiyerlerimize hitap ederek programın kapanış konuşmasını gerçekleştirmiştir. Sayın ÖKTEN konuşmasında, Millî Eğitim Bakanlığı olarak bursiyerlerimizin  her daim yanında olunacağını bir kez daha vurgulamıştır.

Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü yetkili personelinin; bursiyerlerimizin kabul alma, öğrenim süreci ve öğrenim sonrasına ilişkin sorularına ayrılan soru-cevap bölümünün ardından program son bulmuştur. 

13-07-202413-07-202413-07-2024

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.