Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2023 YLSY Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Başvuru ve Tercih İşlemleri

2023 YLSY Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Başvuru ve Tercih İşlemleri

2023 YLSY Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılacak Öğrencilerin Başvuru ve Tercih İşlemleri

 

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazanan 2023 YLSY öğrencilerine yönelik yurt dışı dil tercihi işlemleri 01 Ağustos- 02 Eylül 2024 tarihleri arasında REBUS'tan yapılacaktır.

 

İşlemler

İşlem tarihleri

Ülke ve Temsilcilik Seçimi

 

01 Ağustos 2024 Perşembe - 12.00

02 Eylül 2024 Pazartesi - 12.00

 

ÖNEMLİ! Öğrenim görmek istedikleri ülkenin dili ve/veya edebiyatı ile ilgili bir bölümden mezun olup yurt dışında aynı dilde öğrenim görecek öğrenciler, başvuru ve yerleştirme işlemine katılmayacaklardır.

ÖNEMLİ ! Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra dil öğrenimi görülecek ülke ve dil kursu değişikliği yapılmayacaktır.

Başvuru ve Tercih İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

1.Ülke ve Temsilcilik Seçimi:

1.1.Yurt dışı dil kursu başvuruları REBUS-> Öğrenci Modülü--> Bilgi Girişi--> Yurt Dışı Dil Başvuru ekranından yapılacaktır.

1.2.Yurt dışı dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler, İSTİYORUM seçeneğini işaretleyip ülke ve temsilcilik seçimlerini yaptıktan sonra KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir.

2. Dil Kursu Tercihlerinde Dikkat Edilecek Hususlar:

2.1. Almanca dilinde kılavuzda belirtilen dil yeterliliğini (B2) gösteren belgeyi sunarak Berlin Eğitim Müşavirliği (berlin@meb.gov.tr) aracılığıyla; Fransızca dil öğrenimi görecekler Paris Eğitim Müşavirliği (paris@meb.gov.tr) aracılığıyla alınacak kabul belgelerini yurt içi danışmandan alınacak olan "Öğrenime Başlama İzin Formu" ile birlikte tüm belgeleri tek pdf haline getirerek "REBUS-->Başvuru İşlemleri-->Kabul Belgesi İşlemleri" bölümünden "Yurt Dışı Dil Eğitimi" başlığını seçerek yükleyeceklerdir.

2.2. Diğer dillerde (Arapça, Japonca, Korece, Gürcüce, Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Sırpça) öğrenim görecek olan öğrenciler dil kursu kabullerini kendileri temin edeceklerdir. Dil eğitimi alınacak ülkenin eğitim müşavirliği\ataşeliği ile bilgi ve yönlendirme için iletişime geçilebilir.

3.Diğer hususlar:

3.1. Müşavirlik/Ataşelik olan ülkelerde okul ödemeleri yurt dışı temsilciliklerince yapılmaktadır.

3.2. Müşavirlik/Ataşelik olmayan ülkelerde okul ödemelerinin gerçekleştirilmesi için Planlama ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Ödeme İşlemlerinden Sorumlu birim ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

3.3. Tercihler tamamlandıktan sonra 6 (altı) ay içinde yurt dışı dil öğrenimine başlamak esastır. Ancak zorunlu hallerde bu süre 6 (altı) aya kadar uzatılabilir.

3.4. 2023 YLSY Dönemi yurt dışı dil eğitimi için bu tercih dönemi tek başvuru dönemi olacaktır.

3.5. Konu ile ilgili diğer ayrıntılar için 1416 sayılı Kanun Kapsamında Yabancı Dil Öğrenimine İlişkin Usul Ve Esaslar'ı inceleyiniz.

 

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.