1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim gören resmî bursiyerlerimizin yurt içi akademik danışmanlarına yönelik ülke genelinde düzenlenmesi planlanan toplantıların on birincisi 15 Mart 2018 tarihinde Anadolu Üniversitesinde gerçekleştirildi.
Toplantı öncesinde Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ ile Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ; Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN´a nezaket ziyaretinde bulundu.
Saat 10.30’da başlayan toplantıya Millî Eğitim Eski Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI´nın yanısıra Bakanlığımız adına Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ, Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Necmi ÖZEN ile Anadolu Üniversitesi adına Rektör Sayın Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın AYBAR katıldı.
Toplantıya ev sahipliği yapan Anadolu Üniversitesinin yanı sıra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinden davet edilen Yurt İçi Akademik Danışmanlar toplantıda hazır bulundu.
Açılış Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Bakanlığımızın ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacına katkı yapmak amacıyla yurt dışına öğrenci gönderdiğini ve bundan dolayı müteşekkir olduklarını vurguladı. Anadolu üniversitesi adına da program dahilinde yurt dışında lisansüstü eğitim gören bursiyerler olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, toplantıda karşılıklı istişarelerle programın etkililiğinin ve veriminin artırılmasını temennî ettiğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN´dan sonra kürsüye davet edilen Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; Bakanlığımızda göreve geldiklerinde projeyi verimli hale getirmek adına bir çalıştay düzenlendiğini, bu çalıştayın çıktılarıyla hareket edilerek programda önemli iyileştirmeler kaydedildiğini, bu toplantıların da bu sürecin bir uzantısı olduğunu belirtti. YLSY programının bir ülke projesi olduğunun altını çizen Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; tüm tarafların süreçte aktif yer alması gerektiğini belirterek herkesin taşın altına elini koyarak bu önemli projeyi hep beraber yönetmeyi arzuladıklarını, 2013´ten bu yana çok önemli iyileştirmeler kaydedildiğini ve programın artık nitelikli öğrencilerin seçimi üzerine yoğunlaştığını sözlerine ekledi. Toplantının en önemli amacının bu ülke projesini üniversiteler ve diğer paydaş kurumlarla beraber yönetmek olduğunun altını çizen Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; toplantının verimli geçmesini temennî ederek sözlerini noktaladı.
Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ´den sonra kürsüye davet edilen Millî Eğitim Eski Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI, programın Türkiye´ye katma değer bakımından oldukça önemli bir uygulama olduğunu belirtti. Aynı zamanda geçmişte Anadolu Üniversitesinin kuruluşunda İletişim Bilimleri fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Millî Eğitim Eski Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI salonda bulunan akademisyenlere seslenerek: "Yurt İçi Danışmanlık hocalığın en zevkli görevlerinden biri. Çünkü; kendi varislerinizi yetiştiriyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarından sonra YLSY burs programı ile REBUS sistemi hakkında katılımcılara bilgi vermek üzere Genel Müdürlüğümüz uzmanlarınca sunumlar yapıldı.
Toplantının son bölümünde Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU ile Millî eğitim Uzmanı Sayın Recep DEMİR; yurt içi akademik danışmanlardan gelen soruları yanıtladı.
Öğleden sonra Anadolu Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen YLSY Tanıtım Toplantısının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU, YLSY süreci hakkında bilgi verdikten sonra programın Türkiye’deki tüm üniversiteleri ve şartları sağlayan tüm vatandaşları kapsadığını vurguladı.
Son bölümde Anadolu Üniversitesinde lisans öğrenimi gören öğrencilere YLSY tanıtımı yapıldı ve programla ilgili soruları yanıtlandı.