Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

Düzce Üniversitesinde Yurt İçi Akademik Danışman ve YLSY Tanıtım Toplantıları Düzenlendi

Genel Müdürlüğümüz ile Düzce Üniversitesi işbirliğinde Yurt İçi Akademik Danışman ve YLSY Tanıtım Toplantıları düzenlendi
Düzce Üniversitesinde Yurt İçi Akademik Danışman ve YLSY Tanıtım Toplantıları Düzenlendi

1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim gören resmî bursiyerlerimizin yurt içi akademik danışmanlarına yönelik ülke genelinde düzenlenmesi planlanan toplantıların sekizincisi 28 Şubat 2018 tarihinde Düzce Üniversitesinde gerçekleştirildi.

 

Saat 10.30’da başlayan toplantıya Bakanlığımız adına Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ, Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sayın Tuba KORKMAZ, Genel Müdürlüğümüz İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Ali TAŞDEMİR ile Düzce Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İlhan GENÇ katıldı.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan Düzce üniversitesinin yanı sıra, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesinden davet edilen Yurt İçi Akademik Danışmanlar da toplantıda hazır bulundu.

 

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İlhan GENÇ, bilgi transferinin Osmanlı Devletinden ve Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren süregelen bir durum olduğunu vurgulayarak YLSY programının tarihçesinden örnekler verdi.Bu toplantılarla yurt içi akademik danışmanlık iş ve işlemlerinin daha verimli ve anlamlı hale geleceğinin altını çizen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İlhan GENÇ, bu kültürün devam etmesini ve toplantının verimli geçmesini temennî ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İlhan GENÇ´ten sonra kürsüye davet edilen Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ; programın amacına uygun sürdürebilmesi için en önemli paydaşların üniversiteler olduğunu vurgulayarak bu toplantıların amacının  YLSY programını danışmanlara tanıtmak ve akademik danışmanlarla karşıklı beklentileri paylaşmak olduğunu belirtti. Programın geçmişteki uygulamalarında bazı sorunların bulunduğunu vurgulayan Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ; 2013 yılından bu yana yapılan iyileştirmelerle programın verimliliğinin artırıldığını, bugün çok ciddi kaynaklarla yürütülen bu programın en iyi şekilde uygulanması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Yurt dışına giden bursiyerlerin, ülkemizin zihin sermayesi olduğunun altını çizen Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ danışmanlara seslenerek; "Bu süreçte sizin ve bizim ilgimize ihtiyaçları var. Öğrencilerimizin öğrenimlerinin yanında ülkemizi temsil etmenin bilincini de taşımasını istiyoruz. Bu noktada bu toplantılarımız çok önemli, hocalarımızın burada olması çok anlamlı. " ifadelerini kullandı.

 

Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ´den sonra kürsüye davet edilen Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; Bakanlığımızda göreve geldiklerinde projeyi verimli hale getirmek adına bir çalıştay düzenlendiğini, bu çalıştayın çıktılarıyla hareket edilerek programda önemli iyileştirmeler kaydedildiğini, bu toplantıların da bu sürecin bir uzantısı olduğunu belirtti. YLSY programının bir ülke projesi olduğunun altını çizen Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; tüm tarafların süreçte aktif yer alması gerektiğini belirterek herkesin taşın altına elini koyarak bu önemli projeyi hep beraber yönetmeyi arzuladıklarını sözlerine ekledi.

 

Yurt içi akademik danışmanların süreçte çok önemli bir rolünün olduğunu vurgulayan Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; "Danışmanlar, sembolik olarak değil, samimi olarak programa destek verirse programın verimi en üst seviyeye çıkacak. Sizden samimi olarak katkılarınızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

Projenin nicelik olarak değil, nitelik olarak geliştirilmesine yönelik çalışmaların bulunduğunu belirten Müsteşar Yardımcımız Sayın Ahmet Emre BİLGİLİ; projenin etkin ve kaliteli bir hal alabilmesi için bu meşakkatli süreçle en iyi şekilde başa çıkabilecek en iyi öğrencilerin gönderilmesinin hedeflendiğini, bu minvalde gidilen üniversitelerde öğrencilere programı tanıtmaya yönelik tanıtım toplantılarının yapıldığını ve ülkemizde halihazırda çalışılmayan alanların yurt dışında çalışılmasının önemli olduğunu vurguladı.

 

Açılış konuşmalarından sonra YLSY burs programı ile REBUS sistemi hakkında katılımcılara bilgi vermek üzere Genel Müdürlüğümüz uzmanlarınca sunumlar yapıldı.

 

Toplantının son bölümünde Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sayın Tuba KORKMAZ, Genel Müdürlüğümüz İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Ali TAŞDEMİR ile Genel Müdürlüğümüz Şube Müdürü Sayın Ali GÜL; yurt içi akademik danışmanlardan gelen soruları yanıtladı.

 

Öğleden sonraki bölüme geçilmeden önce Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sayın Tuba KORKMAZ, Genel Müdürlüğümüz İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Ali TAŞDEMİR; Düzce Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nigar DEMİRCAN ÇAKAR´a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Öğleden sonraki bölümde Düzce Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen YLSY Tanıtım Toplantısının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Genel Müdürlüğümüz Genel Müdürlüğümüz İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Ali TAŞDEMİR; YLSY süreci hakkında genel bilgi verdikten sonra programın istihdam süreçleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

 

Son bölümde DüzceÜniversitesinde lisans öğrenimi gören öğrencilere YLSY tanıtımı yapıldı ve programla ilgili soruları yanıtlandı.

 

02-03-201802-03-201802-03-201802-03-201802-03-201802-03-201802-03-201802-03-201802-03-201802-03-201802-03-2018

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.