İstanbul Üniversitesinde Yurt İçi Akademik Danışman Toplantısı Düzenlendi
Genel Müdürlüğümüzle İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Yurt İçi Akademik Danışman Toplantısı düzenlendi.18 Mayıs’ta Saat 14.30´da başlayan toplantıya Bakanlığımız adına Sayın Genel Müdürümüz Bülent ÇİFTCİ, Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Sayın Fatih KUZU ile İstanbul Üniversitesi adına Rektör Sayın Prof. Dr. Mahmut AK katıldı.
Toplantıya ev sahipliği yapan İstanbul Üniversitesinin yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesinden davet edilen Yurt İçi Akademik Danışmanlar toplantıda hazır bulundu.
Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AK, Yükseköğretimde uluslarasılaşmanın çok önemli bir konu olduğunu, dünyada doğduğu ülke dışında yükseköğrenim gören milyonlarca insan bulunduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Bakanlığımızla yakın iş birliği içerisinde programın yürütüldüğünü belirten İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AK, 1416 sayılı Kanun kapsamındaki faaliyetlerin son yıllarda YÖK, üniversiteler ve Bakanlığımız işbirliğinde daha sağlıklı hale geldiğini vurguladı. İstanbul Üniversitesi olarak programa her zaman destek vereceklerinin altını çizen Rektör Sayın Prof. Dr. Mahmut AK; bu önemli programı yürüttüğü için Bakanlığımız adına Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.
İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AK´tan sonra kürsüye davet edilen Genel Müdürümüz Sayın Bülent ÇİFTCİ; konuşmalarında bu programı daha işler hale getirebilmek için 2013 yılında bir çalıştay yapıldığını ve bundan sonraki süreçte Bakanlığımız adına yapılması gerekenlerin tamamlanmaya gayret edildiğini belirtti. Yurt içi akademik danışmanlık görevinin formalitenin dışına çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Sayın Genel Müdürümüz Bülent ÇİFTCİ; devletimizin kaynaklarını daha etkili ve verimli kullanmak Üniversiteler adına yurt dışına gönderilen bursiyerlerimizle yurt içi akademik danışmanların iletişimini artırmak adına bu toplantıların düzenlendiğini belirtti.
Konuşmasının son bölümünde programla ilgili hayatî noktalara özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Sayın Genel Müdürümüz Bülent ÇİFTCİ; "Dört noktada doğru çalışmalar yapmamız gerekiyor: Türkiye´nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını doğru tespit etmek ve bu ihtiyaca yönelik doğru insanı seçmek, seçilen bursiyerlerimizin yurt dışına gittiklerinde doğru eğitimi almaları ve öğrenimlerini tamamlayıp ülkemize geri döndüklerinde doğru istihdam edilmeleri." ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarından sonra Genel Müdürlüğümüz uzmanlarınca Yurt İçi Akademik Danışmanlara sunumlar yapıldı.
Toplantının son bölümünde Sayın Genel Müdürümüz Bülent ÇİFTCİ ve Genel Müdürlüğümüz Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı Fatih KUZU tarafından yurt içi akademik danışmanlardan gelen sorular yanıtlandı.