Ev sahibi olarak kürsüye davet edilen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ; Bakanlığımız temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ´den sonra kürsüye davet edilen Genel Müdürümüz Bülent ÇİFTCİ, konuşmalarında; seminer için İstanbul´u seçmelerinin ecdadın mirası tarihi dokunun burada canlı olması noktasında önemli olduğunu kaydetti. Yurt dışı işlemlerde Avrupa Birliği ve Dışı İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Maarif Vakfıyla koordineli çalıştıklarını, bu koordinasyon içinde FETÖ ile de mücadele ettiklerini kaydeden Genel Müdürümüz, 50 farklı ülkede 3600´ü aşkın resmî bursiyer yelpazesinden bahsederek; "Bunları zikretmemizin sebebi, maarif camiamızın gücünü anlatabilmek." ifadelerini kullandı.
Seminerde yurt dışına gönderilecek öğretmenlerin başvuru ve onay işlemleri ile denklik işlemlerinde yapılabilecekleri geliştirmeye çalışacaklarını belirten Genel Müdürümüz, seminerde emeği geçenlere teşekkür etti.
Genel Müdürümüzden sonra kürsüye davet edilen Müsteşar Yardımcımız Ahmet Emre BİLGİLİ, konuşmalarında; eğitim çalışmalarının bir bütün olduğunu vurgulayarak merkez ve taşra teşkilatının kendisiyle ilgili olan noktaları iyi bilmesi gerektiğini belirtti. Bakanlık olarak her zaman bir aile olduklarını kaydeden Ahmet Emre BİLGİLİ, "Burada yaptığımız çalışmayla birbirini tanıyan insanlar olarak bilinçli çalışacağız. Sayın Genel Müdürümüze bu noktada teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.
Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim İş ve İşlemler Semineri, ilerleyen günlerde Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Selim CERRAH ile Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Kerim SARIGÜL´ün katılımları ile devam edecek.