Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü

2014 YLSY – YURT İÇİ DİL KURSLARINA DAHA ÖNCE KATILAMAYAN ÖĞRENCİLERDEN YURT İÇİ DİL KURSLARI İÇİN YENİDEN TERCİH ALINACAKTIR

2014 YLSY – YURT İÇİ DİL KURSLARINA DAHA ÖNCE KATILAMAYAN ÖĞRENCİLERDEN YURT İÇİ DİL KURSLARI İÇİN YENİDEN TERCİH ALINACAKTIR

 

Yurt içi dil kurslarına katılamayan öğrencilerimizin devam eden yurt içi dil kurslarına katılmak istediklerine ilişkin Bakanlığımıza ulaşan talepleri değerlendirilmiş olup yeterli dil  puanına sahip olmayan ve daha önce yurt içi dil tercihi yapmayan öğrenciler için REBUS üzerinden yeniden tercih alınmasına karar verilmiştir. Yurt içi dil kursu tercih işlemleri  17-18-19 Haziran 2015 tarihlerinde REBUS üzerinden yapılacaktır.

 

Bu doğrultuda yurt içi dil kurslarına katılmak isteyen öğrencilerin, yurt içi dil kurslarına katılmak istediklerine ilişkin duyuru EK’inde yer alan dilekçeyi* elden veya posta (iadeli taahhütlü) / kargo yolu ile en geç  16 Haziran 2015 tarihi mesai saati bitimine (18.00) kadar, "T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakanlık Merkez Bina 6.Kat C Blok 06648 Bakanlıklar/ANKARA" adresine  ulaştırmaları gerekmektedir. Yurt içi dil kurslarına katılmak istediklerine ve hangi şehirde öğrenim görmek istediklerine dair dilekçelerini belirtilen süre içerisinde ulaştırmayan öğrenciler tercih yapamayacaklardır. Süre hesaplamasında Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü evrak kaydına giriş tarihi  esas alınacak olup süresi geçtikten sonra ulaşan evraklar kesinlikle işleme alınmayacaktır. Dilekçe göndermeyen öğrencilerin tercih işlemleri dikkate alınmayacaktır.

 

Tercih İşlemleri:

a)     Yurt içi dil kursu tercih işlemleri REBUS --> Öğrenci Modülü --> Bilgi Girişi --> Yurt İçi Dil Başvurusu ve   Tercihi  ekranlarından yapılacaktır.

b)    Yurt içi dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler,  İSTİYORUM seçeneğini işaretleyip il tercihi yaptıktan sonra seçimlerini KAYDET butonu ile kaydedeceklerdir.

 

DİKKAT! Yurt içi dil kursu tercihleri alındıktan sonra başvuru sayılarına göre il ve kurs merkezleri Bakanlıkça belirlenecektir. Bakanlıkça yapılacak yerleştirmeden sonra il veya kurs merkezi değişikliği talepleri işleme konulmayacaktır.

 

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

 

a)     Yurt içi dil kurslarına ilk kez katılacak öğrencilerin de öğrenimlerinin tamamlanma tarihleri devam etmekte olan yurt içi kurslarıyla aynı olup bu öğrencilere yurt içinde yabancı dil öğrenimi için ayrıca herhangi bir ilave süre verilmeyecektir.

 

b)    Öğrenciler adına kurs merkezlerine yapılacak ödemeler, her 4 (dört) aylık dönemin başında yapılmaktadır. Bu nedenle öğrenciler kurslara katıldıkları gün sayısı kadar değil, tamamladıkları ya da yarıda bıraktıkları dönem kadar borçlandırılır.

 

c)     Esas öğrenim için yurt dışındaki üniversitelerden kabul alan ya da yeterli yabancı dil puanını alan öğrenciler kurslardan istedikleri zaman ayrılabilirler; ancak içinde bulundukları 4 (dört) aylık döneme ilişkin kendileri için yapılmış olan tüm harcamalar borçlarına sayılır. Bu nedenle başlanmış olan 4 (dört) aylık dönemin tamamlanması öğrencilerin yararına olacaktır.

 

d)    Kurslarda derslere devam zorunludur. Her 4 (dört) aylık dönemde derslerin en fazla %10’una  (ders saati olarak) devam etmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalmış sayılır. Bu durumdaki öğrencilerin bursluluk hakları sona erdirilerek adına yapılan harcamaların iadesi istenebilecektir. Yasal mazeretleri Bakanlığımız ve dil öğrenimi görülen kurs merkezi tarafından kabul edilen öğrencilerin devam etmediği süre devamsızlıktan sayılmaz.

 

e)     Kurslara katılan öğrenciler, dil öğrenimi gördükleri kurs merkezinin Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine uymak zorundadırlar. Bu kapsamda kurstan uzaklaştırma veya çıkarma cezası alanların durumları Bakanlıkça değerlendirilecektir.

 

f)     Yurt içi dil kursları devam ederken yurt dışı dil kurslarına katılmak isteyen öğrenciler, aşağıdaki tabloda belirtilen puanlardan herhangi birini aldıklarını gösteren ve yurt içi dil kursları başladıktan sonra yapılan bir sınava ait sonuç belgelerini sunarak, Bakanlığımızın uygun gördüğü takvim çerçevesinde yurt dışına gönderileceklerdir.

 

 

Sınav Adı

Seviye/Puan

YDS

60

ÜDS

60

KPDS

60

Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri

B1

TOEFL – IBT

65

TOEFL – CBT

183

TOEFL – PBT

513

CAE

C

CPE

C

FCE

C

PEARSON PTE

55

TELC Deutsch GmbH ve Diğer Almanca Sınavlar

B1

IELTS

5.0

 

*EK: Dilekçe örneği (Tıklayınız)

 

 

 

Genel Müdürlük Atatürk Bulvarı No 98 6. Kat C Blok 06624 Bakanlıklar / ANKARA Genel Müdürlük Makamı 312 413 16 93, 413 16 94 Bursiyer Şubesi 0312 413 15 97 Emniyet Mh. Milas Sk. No21 Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA - Personel İletişim Bilgisi İçin Tıklayınız

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.